Toyota Yaris fényesítő polírozás

Szegény kis Yaris nagyon leharcoltan érkezett, csak gépi mosót látott egész életében. Helyenként még csiszolásra is szükség volt, ezt követte egy 2 lépcsős karceltávolító polírozás, majd hosszan tartó szintetikus wax védelmet kapott.

Az előkészítő mosás alatt megszabadulunk a forgalomból és más forrásokból származó szennyeződésektől. Bele sem gondolnánk, de a közlekedés során egy olajos film épül fel a felületen, mely tartalmazza az üzemanyagok, füstök, olajfolyások által hátramaradt szennyeződéseket. Ezek pedig folyamatosan rakódnak a felületre, így számottevő vastagságú réteget tudnak építeni. Megszabadulni tőlük nem egyszerű, a “bedobós mosó”-ban sajnos nem lehet. Mert bár szinte kivétel nélkül lúgos előmosókat használnak, ezeket a szennyeződéseket mechanikusan kell eltávolítani. Ezen felül pedig még számolni kell a kátrány lerakódással és a repülő rozsdával is.

A kiadós fürdetés után kozmetikai gyurmával emeljük ki a felületbe ragadt szemcsés anyagokat. Ez nem az otthoni gyurma amiből a gyerekek építgetnek 😀 Alkalmazása sem hétköznapi, bár számos esetben használhatjuk, polírozás előtt mindenképp szükség van rá.

A lámpáit idén tavasszal már valaki kezelésbe vette, azonban semmilyen védelemmel nem látta el, így vissza is sárgult néhány hónap alatt. Ezt megelőzendő IGL ecocoat Headlight kifejezetten lámpatestekre kifejlesztett kerámiabevonat került rá.