fbpx

Fényesítő vagy korrekciós polírozás

Polírozás előtt, az autó nagyon alapos mosása során az eltávolítható beágyazódott szennyeződéseket a lehető legnagyobb mértékben eltávolítjuk. Ami esetleg marad, azt pedig a mosás és szárítás utáni kozmetikai gyurma segítségével emeljük ki a fényezés felső lakkrétegéből. Ezek után többszöri zsírtalanítás során látszik valójában a felület milyensége. Ilyenkor végzünk teszt polírozást, melynek során megkeressük az eredmény érdekében legjobb eljárást. Polírozást sokféle módon kérhetsz, lehet szó eladás előtti tisztító polírozás, fényesítő vagy akár karc eltávolító polírozásról is.

Miután autód visszanyerte fényét választhatsz milyen védelemmel lássuk el! Lehet klasszikus wax, szintetikus viasz vagy akár tartós kerámia bevonat is.

Fényesítő polírozás

Fényesítő polírozásnál az egyetlen cél a felület tisztítása, a bemattult legfelső lakk réteg finomítása. Ilyenkor a karcok 30-60% egyébként is eltűnik ami nagyban hozzájárul a csillogó felülethez, hisz minél síkabb egy felület annál kevésbé tudnak megtörni rajta a nap sugarai, így a vizuális élmény rendkívül magas.

Alapos mosással kezdünk, majd szállórozsda és kátrányoldás után még egyszer lemossuk az autót. Igény szerint a felnikre rakódott fékport is ilyenkor tudjuk eltávolítani. Ez után kozmetikai gyurmával eltávolítjuk a lakkrétegbe tapadt szennyeződést, majd zsírtalanítás után 1-2 lépcsőben fényesre polírozzuk a lakkréteget, esetleges kisebb kavicsfelverődések javítása is ilyenkor történik.

A polírozás végén az ígért fény és maximális hologramm-mentesség vár!

Korrekciós polírozás

Ha nem csak a fény és csillogás fontos neked, akkor a következő lépés a korrekciós polírozás. Itt már a maximális karceltávolításon van a hangsúly, a lehetőségek határtalanok! Akár vizes csiszolással is törekedhetünk a tökéletességre és a mélyebb karcok eltávolítására. Több lépcsőben finomítjuk vissza a felületet míg el nem érjük a maximális csillogást és tökéletesen egyenletes felületet. Ennek azért vannak feltételei, hisz kell egy bizonyos rétegvastagság amiből lehet dolgozni és eredményt elérni.

(A kerámiabevonat alapfeltétele a megfelelő felület előkészítés így ebben az esetben nem választhatod a fényesítő polírozást, csakis a teljes korrekciós polírozást)

Időben jóval tovább tart mint a fényesítő polírozás, és az árfekvés sem azonos, ellenben az elérhető csillogás egyedülálló!

Felületvédelem

Mit sem ér a csábító csillogás ha nincs ami vigyázzon rá! Te sem szeretnéd, hogy pár hónap elteltével csak a fényképeken legyen csodás az autód fénye, így van?!

Számos megoldás létezik a piacon, nálam elérhető alap védelem a szintetikus viasz, a klasszikus karnauba waxok modern változata, mely fényben felveszi a versenyt a pasztákkal, tartóssága azonban jóval túlszárnyalja azokat.

Ha mégis a klasszikus megoldások felé húz a szíved vagy elvarázsol a természetes viaszok nedves hatása és mély fénye, akkor különleges, magas karnauba tartalmú viaszokkal is kezelhetjük az autód!

Napjaink elérhető legjobb felületvédelme a kerámia bevonat, mely tartósságát és fényét tekintve egyedülálló megoldást biztosít! Hosszan tartó csillogás, ellenáll a vegyszereknek, valamint az autó mosása páratlanul egyszerűbb lesz mint előtte bármikor!

Árak, szükséges idő

Mindkettőt befolyásolja az általad elvárt eredmény, azonban nagyjából elmondható, hogy fényesítő polírozás esetén 1-2 nappal kell számolnod, amiben benne van az előkészítés, a polírozás és a felületvédelem.

Korrekciós polírozás esetén 2+ nappal nyugodtan lehet számolni, de mérettől függően akár 5 nap is lehet, pláne ha egy komolyabb kerámia bevonaton gondolkodsz, hisz ennek különleges feltételi vannak.

Áraink fényesítő polírozás esetén bruttó 40.000 Ft-tól indulnak, melyet befolyásolhat még az autó színe valamint mérete.

A korrekciós polírozás már kicsit más árfekvés, számolhatsz a fényesítő polírozás árával, valamint a szükséges lépcsőkért hozzávetőleg plusz bruttó 20.000 Ft-al.

A komolyabb munkák esetén (vizes csiszolás szükséges, kerámia bevonatok, prémium waxok) az ár minden esetben egyedi.

Telefonon árat egyeztetni nem tudok, azt csakis személyesen az autó megtekintése után tudok ajánlani az elvárt eredmény függvényében, ezt kérlek vedd figyelembe!

Egyedül álló ajánlat

Mit kapsz ha az Aurora Shine Autókozmetikát választod:

 • egyedülálló hologramm garancia*
 • magas szintű elvárások a munkánkkal kapcsolatban
 • mindig piacvezető autókozmetikai szerekkel dolgozunk
 • díjmentes felmérés
 • teljeskörű rétegvastagság mérés jegyzőkönyvvel
 • számos kiegészítő szolgáltatás közül választhatsz
 • TOP kezelés esetén ajándék ápolási kellékek

Rólunk mondták...

József
József
Read More
Gratulálok Aurora Shine! Nagyot alkottál!!! Tesóm el fog ájulni! A kis Yaris olyan mint újkorában!
Tamás Szatmári
Tamás Szatmári
Read More
Profi, precíz munka, megbízható szolgáltatás. Bátran ajánlom!
Balog Róbert
Balog Róbert
Read More
Nagyon meg voltam vele elégedve. Mostanában egyre ritkább hogy becsületes emberrel találkozok. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Kocsis János
Kocsis János
Read More
Várakozásomon felüli lett a végeredmény, gyors, precíz és nagyon látványos a "beavatkozás". Még egyszer köszi!
Previous
Next

  * Hologram garancia: polírozás kapcsán előfordul, hogy egy idő után – leginkább napon látszódó – sugár irányú csillogást vélsz felfedezni a felületen. Ez jellemzően az olcsó, gyors és szakártelem nélkül végzett munka velejárója… Az általunk használt anyagok, eljárások kizárják azt, hogy ez a jelenség a te autódon megjelenjen! Szakmailag ugyan két külön dolog, de ide sorolható a helytelen mosás után okozott törlésnyomok után kialakuló mikrokarc hálózat. A hologram garancia nálunk annyit jelent, hogy ha betartod a kapott mosásra való utasításokat, akkor 3 hónapon belül nem fognak megjelenni a fent említett látványelemek. Jogos a kérdés, hogy miért 3? Azért, mert ha hozzá nem értő kezek dolgoznak az autódon akkor ezeket már 1-2 mosás után is látni fogod, amint az általuk használt töltőanyag elkopik a felületről. A nálunk alkalmazott polír anyagok minden esetben szilikon és töltőanyag mentesek!

  Ne maradj le semmiről!

  Mielőtt kilépsz engedd meg, hogy tájékoztassunk az esetleges akciókról így biztos, hogy semmiről nem maradsz le!

  Az autókozmetikai szolgáltatások 2022. április 1-e után megszünnek.